Temmuz 21, 2014

S'onsuz

"Bir çiçeğe sahip olmak isteyen onun güzelliğinin soluşunu seyretmek zorunda kalır. Ama bir tarladaki çiçeğe sadece bakmakla yetinirsen, o hep seninle olacaktır; çünkü çiçek akşamın ve günbatımının ve nemli toprağın ve ufuktaki bulutların bir parçasıdır.

Orman bana bunu öğretti. Senin hiçbir zaman benim olmayacağını, o yüzden de seni hiç kaybetmeyeceğimi öğretti. Yalnızlık içinde geçen günlerimde sen benim umudumdun, kuşkuya kapıldığım anlarda sen benim kaygımdın, inanç anlarında sen benim kesin kararlılığımdın. Bundan sonra aşk’ın özgürlük olduğunu hep hatırlayacağım. Öğrenmesi çok uzun yıllar alan ders işte buydu."

P. Coelho

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne kadar zavallıca bi düşünce.. Insanın sahip olamadığı şeyler arkasından söylediği avuntu cümleler gibi.. Eğer bu adamın o istediği kişiyle birlikte olma imkanı olsa farklı sözcükler dökülürdü dilinden.. Bir şeye emek vermek var.. Aynı bir çiçeği hergün sulaman gibi.. O senin çiçeğindir.. Suyunu sen verirsin.. Toprağına sen bakarsın.. Güneşe koyarsın.. Onunla ilgilenirsin.. Sevgi budur.. Diğer türlüsü kolaya kaçmaktır.. Emeksizdir.... Seviyorsam emek veririm..

Zeynep Merdan dedi ki...

adsız;

"sevgi emektir" diyen o filmi hatırlattınız.

cümlenin bir avuntu cümlesi olduğunu düşünmüyorum çünkü gerçekçilik payı var. ya da güzel bir şeyi kaybetmek öyle kötüdür ki, uzakta olmasını yeğleriz.

Adsız dedi ki...

Yani kaybetmektense hiç sahip olmamayı mı dilersiniz.. Yani onla yaşayacağınız bir an bile bir ömre bedel demeyenlerden misiniz.. Ah siz aşkı çok yanlış kavramışsınız... Size burda aşkı anlatacak değilim.. Haddim de değil.. Sizin tasavvur ettiğiniz sevgiye benim taktığım isim "korkakların işi".. Kaybetmekten korkanların... Siz uzaktan bakakalın sevdiğinize başkalarının kollarında iken ve deyin ki o aslında benim sevgilim...

Zeynep Merdan dedi ki...

elbette ki edebiyat ve gerçek her zaman örtüşmüyor.

belki de edebiyatı güzel yapan biraz da gerçeküstü şeyler.. güzel dilekler.

Serkan Aydemir dedi ki...

İlginç, sanırım kavuşamamanın mantığa bürünmesi Paulo'nun yaptığı ya da bambaşka bir hayat belirtisi.

Zeynep Merdan dedi ki...

Serkan Aydemir;

çok hazin bir güzelleme. böyle derdim ben.

bir çok hüzün savunma mekanizmalarıyla desteklenmiyor mu zaten.

Serkan Aydemir dedi ki...

Hazin ve zorunlu bir seçim... Tabi bu aralar seçimlere hileler karışıyor da neyse :)