Ekim 25, 2017

Ruh Kürtajı

İnsan başkasına ceza keserek kendinden intikâm alabilir mi
İnsan kendine ceza keserek başkasından intikâm alabilir mi?

El-Cevap: İntikamı alınamayacak tek durum: Size bir kez olsun ait ol(a)mamış hiçbir şeyi nakıs bırakamazsınız. Canını da alsanız nakıs bırakamazsınız.

İntikam alabilme kudreti bir varlığa tesir edebildiğinizin kanıtıdır. Edememiş iseniz; asla intikam alamazsınız.

*

Ölmek isteyen. Ellerinizi cevapsız bırakan.
Sizi ölümüne sessiz 1 seyirci tutan. Müntehir değil katildir.
Kendinin değil;
sizin katiliniz.

*

Kendinin değil ama 1irinin hakiki muhatabını olduğunu bilen 1i; bunun idrakinde olmayan o 1irini yok sayarak kimden intikam almış olur?

Kendinden?
Muhatabından?
Olacakları şeyden?
"Çok mu fazla bu sitem?"

*

Sevdiğinin hayatına uzanamayacak kadar uzak olmak. Birinin yazgısına eşlik edemeyecek, yazgısının elinden tutamayacak kadar. Birini öpemeyecek kadar hayalet olmak. Tesir edebildiğine temas edemeyecek uzaklıkta olmak.

Öldürün acımadan. Gayretten aciz, tezahürü sakat, doğacak olan sevgi piçten de fena hiçtir çünkü. Gebe kalmış bir piç gibi öldürün o hiç'i.

Ruhu sakar ve sakat bir muhataptan gebe kalmak zor bir sevgiye.O sakat sevgiyi tek başına doğurup aşk büyütmek de. Ruh bazen kürtaja muhtaç.

*

Doğmayacak bir sevgiye kürtaj en doğru karardır.
Ama kendine ama muhatabına ama doğuracağı şeye; sakat bir sevgiye intikam olsun.

İntikam dahi alamadınız çünkü gerçekten sevilmediniz.
Olsun...
Ölsün.

2 yorum:

leyl dedi ki...

“Sevdiğinin hayatına uzanamayacak kadar uzak olmak. Birinin yazgısına eşlik edemeyecek, yazgısının elinden tutamayacak kadar. Birini öpemeyecek kadar hayalet olmak. Tesir edebildiğine temas edemeyecek uzaklıkta olmak.

Öldürün acımadan. Gayretten aciz, tezahürü sakat, doğacak olan sevgi piçten de fena hiçtir çünkü. Gebe kalmış bir piç gibi öldürün o hiç'i.

Ruhu sakar ve sakat bir muhataptan gebe kalmak zor bir sevgiye.O sakat sevgiyi tek başına doğurup aşk büyütmek de. Ruh bazen kürtaja muhtaç.”

Kürtajın her türlüsünü redddediyoruz. Reddiye ile mükellefiz. Tardiye yani. Tard/reddedebildiğin sürece varsın. Bak reddediyorüm kürtajını. Doğuracağın bütün düşünse piçlemelerinin cıvıltısı için bunca yanıp tutuşurken, nasıl oluyor da piçliği hiçleyebiliyorsun.

Hiç olmak öyle mi? “Tezahürü sakat doğacak sevgi” tanrısal bir gebeliktir. Meryem böyle gebe oldu. İsa’yı mı piçleyeceksin? Piçlemenin kütsallığını görmüyor musun? Meryem, sakar ve sakat bir muhataptır. İsa da öyle…

Meryem’i mi suçlayacaksın? Tezahür sakatlığının en büyüyü tanrıda görmüyor musun? Nerde tanrı, görüyor, görebiliyor musun?

Tezahür/zuhur öyle mi?
Gördüğün her şey gerçek mi yani?
Tanrı görülmeyecek kadar var ediyor kendini. Yoklukta var olmanın, varlıkta yok olmanın karışımı. Meydan okuyuş bu. Kalkıp zuhurdan ve sakarlıktan söz ediyorsun. Varlığın piçi yokluk mu yani? Yapma…!

Kürtaj ha! Hele ruhun kürtajı… Fonetiği bile testere. Soğuk! “jJ” harfi, her haliyle Fransız oropusu. Kadını da erkeği de kürtaj edemezsin. Oluşmuşsa döllenilmişse/döle düşmüşse kadında da erkekte de o his, o düşünce , o duygu piçse dahi doğrulmalı. Dölleyeni belli değilse bile kendi genetiği ile kendi gerçekliğini bulur o. Hoş… döl kimseye bir şey sormaz ya döle dönüşünce.

Korkuyorsun!

NOT:Ben, senin “Ölmeden Önce Yapan Gerekenlerin” 25. Maddesiyim… Kadın yada erkek olarak düşünme beni. Bir ruh olarak, cinsiyetsiz var et. Hayalet değil, bir düşünceyim ve sokakta her gün karşılaştığın birilerinden daha gerçeğim. Bu yazdığıma cevap vermezsen senin varlığımdan rahatsız olduğunu düşünüp sana daha bir şey yazmayacağım.

(leylvekaf@gmail.com)

Zeynep Merdan dedi ki...

Leyl;

derin olana cevap veremiyorum. konuşamıyorum. yazamıyorum.

Zeynep'e sığamayalı çok oldu. Zeynep ruhumu taşıyamıyor. Keşfsever taşıyor. Bu yüzden kabul, 25. maddenin varlığına şahitlik etmene ve ses vermene kabul. Cinsiyet, yaş, ırk (...) hiçbiri umurumda mı?

Bu görünsün istedim. Diğerleri de görünecek. Çünkü burası benim müzem. Burası benim mezarım.
Üzerine çiçekler düşsün bırak.