Haziran 02, 2013

Gezipark Günü

Haziran'ın bu güzel ilk gününde bir çok insan dışardaydı benim gibi. Pardon, benim gibi değil, çünkü benim amacım artık tamamen politik bir havaya bürünmüş, "iktidar partisine karşı" eylemine katılmak değildi. Siyasetle alakalı bir bölümü bitirmeme günler kalmışken hem de.

Amacım seyrdi. Sıkılan gönülcüğüme eğlenceydi.

*

Onlar haklılar. Elbette. Şüphesiz. Onlar hep haklılar zaten. Ve haklı olarak isyan ediyorlar. Hem isyan etmek güzel şey! İsyan edince ve kükreyince avaz avaz, kendini güçlü ve kahraman hissederdi insan. Hatta tanrı benzeri bile hissedebilirdi.

Haziran'da isyan etmek daha güzel birşey. Beden yirmili yaşların taze güzelliğinde ve ruh kabına sığmaz delilikte ululanırken, sabaha karşı eylemlerinde, o yirmili yaşlar gençleri arasında yaşamını, haklı(?) bir tepkiye büründürerek hem de, anlamdırmak güzel. Özgür, anarşist, devrimci ve genç hissederek kendini, fransız filmlerinden sanki karelerde yaşamak güzel.

Hey! genç, güzel, haklı, isyankar insanlar! Benim safım yok aranızda. Karşınızda değilim ama yanınızda da değil. Ben sadece aranızdayım. Gittiğim her yerin yabancısı ruhumla. Çünkü saf tutamayacak kadar kirli ve belirsiz her şey.

Anlamsız hayatınıza anlam katar umuduyla daldığınız, bu kendinizi kandırdığınız, bu sözde haklı isyan oyununuzda.

*

Madem böyle.  Seslerin, sloganların, öfkenin, kalabalığın olduğu bugün -1 haziran- bu yerde, tutacak bir saf bulmaz halimle, gözüme takılanları göstereyim ben de.

sırıtan yüzümle fotografında çıkmış olmayı istediğim bayrak-oğlan.


mesainin bitmesine dakikalar kala, not kağıtlarından üzerimize
sanki kuşlar uçuran çalışanlar.





 
ikimiz de etrafı seyir ediyorduk.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,

"saf tutamayacak kadar kirli ve belirsiz her şey", haklı bulduğum bir yaklaşım.

her yere yabancılık çekmek de hoş bence, aidiyet hissi olmayınca insan sorumlulukların boyunduruğu altında kalmaz örneğin.

ama bütün bunlar, bu şekilde uzaktan seyrederken gerçekten "sıkılan gönülleri eğlendirecek kadar" eğlenceli mi görünüyor, ya da siz sadece "eğlenceli" kısmına mı şahitlik ettiniz?

Zeynep Merdan dedi ki...

size de merhaba,

sırf gezipark olayı ile ilgili o kadar çok yalan haber çıkmış ki, bu karmaşa dahi tepkisiz kalmaya bir neden.

gittiği heryerin yabancısı olma hissi, sonu sorumlulukların boyunduruğu altından kurtulma'ya varmıyor. bu Şeriati'nin dediğinden bir "ayrılık" hali.

elbette her an'ı eğlenceli değildi, başörtüm ve "zıplamayan akapeli" yüzünden akp'li damgası yedim mesela.

ama son olarak eğlenceli ve tebessümlüydü.

Adsız dedi ki...

Japannoir:

kirlilik ve belirsizlik taraf tutmamanın bahanesi olabilir. kirli ve belirsizliğe tahammüle bir yol bulma belki bir maslahata binaen.. işte bunu taraf tutan herhangi biri gerçekleştiremiyor.

her şey eğlenceliydi, hala eğlenceli. devleti yan komşusu polise attığı taşta arayan sonra her şeyi temizlediğini düşünen insanlar..

Adsız dedi ki...

Atam ifadesi vardı, kaldırmışsınız! Yanlış hatırlamıyorum değil mi?

Zeynep Merdan dedi ki...

Mösyö Japannoir;

taraf tutmamanın "bahane"si değil, bizatihi nedeni.

eğlenceli olmaktan çıkmaya başladı. çünkü herkes fazla haklı ve fazla akıllı. herzaman ki gibi.

Snob.(black)
-daha ucuz-

Zeynep Merdan dedi ki...

Oz;

doğru hatırlıyorsunuz. kabul edersiniz ki, bazı şeyler'i istihza etmek cesaretten de öte.